lørdag den 18. februar 2012

Snitterne væk

Vi holder vinterferie mand, barn og jeg - og vi nyder det. Vi er de heldige forældre til denne skønne tøs, der ynder at lade sine forældre sove længe. Det er skønt, men nok ikke det vi havde regnet med, da vi blev forælde - vi håbede! Dette resulterer ofte i, vi kommer for sent afsted til f.eks. fødselsdag, barselsbesøg (som i dag), da vi ikke får stillet vækkeuret - "Den klarer Berte" men nej, gad vide, hvornår vi lærer det (?)  men hvilken luksus at være forældre til en 2 årige med lige så stort et sovehjerte som sine forældre.

Nu var det jo egentlig snitterne, det skulle handle om... et fælles familieprojekt. Mor bagte kagen, Berte lagde sammen og pyntede under kyndig vejledning af far. I fællesskab med onkel Kasper og tante Sabrina fik vi dem spist - der er nu ikke noget som hjemmelavet, det smager bare på en eller anden måde anderledes, bedre.2 kommentarer:

 1. De ser dælme gode ud...kommer der en opskrift?

  /Laura

  SvarSlet
  Svar
  1. Hindbærsnitter (ca. 10 stk.)
   Fra "Det søde liv"

   Smørdej:
   ½ stk. Vaniljestang
   70 g. flormelis
   150 g. stuetempereret smør
   250 g. hvedemel
   1 tsk. bagepulver
   ½ dl. vand

   Fyld:
   250 g. hindbærmarmelade

   Smørdej:
   Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene & 1 spsk. fuld af flormelissen mases sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.

   Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form "pølsen" i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Det udrullede rektangel tilskæres i 2 stk. reelle strimler ca. 8 X 27 cm. Vigtigt der er nøjagtigt ens. De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.

   VIGTIGT - lad dem ikke køle for længe, så kan de ikke skæres over (det er lettest, hvis de stadig er lidt varme). De bliver klart bedst, hvis de står et par timer sammenlagte, inden de spises :)

   Næste gang jeg bager dem, halvere jeg vaniljen - syntes, den var lidt for gennemtrængende.

   Rigtig god fornøjelse...

   Slet

Tak, fordi du gav dig tid til at kommentere på mit indlæg - det sætter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...